over ons

Waarom koe knuffelen?

Koe knuffelen is gestart om de dames een lang en gelukkig leven te geven. Ik heb Pip ooit als kalf gekocht, omdat ik haar zo’n ontzettend mooi dier vond. Toen ze er was hebben we niet veel later Co erbij genomen, zodat ze niet alleen zou staan. Sinds dien zijn deze twee dames niet meer van elkaar te scheiden. Toen Pip & Co in mijn bezit waren hebben zij een paar maanden in onze achtertuin in het tuinhuis gewoond. Helaas zijn zij daar nu te groot voor en gaan zij voortaan s’winters bij een veehouder op stal, waarvoor de opbrengsten van het koe knuffelen worden gebruikt.

De dames

Pip

Pip is onze zelfverzekerde super koe, die heel erg nieuwsgierig is wie jullie zijn. Ondanks dat ze heel erg groot is, is ze zeker niet iets om bang voor te zijn.

Co

Co heeft een erg hoog knuffel gehalte door haar zachte vacht. Dit is een koe waarvan je het vertrouwen moet winnen en is erg geïnteresseerd in jullie schoenen.

Marieke

Marieke is de dochter van Pip. Met haar prachtige kleur is zij de jongste van het stel. Soms nog wat terughoudender, maar daardoor zeker niet de minste.

(Mini) Marije

Dit is onze Marije met als bijnaam Mini. Dit komt omdat zij (heel verassend) klein is voor haar leeftijd. Zij zal ook niet groter worden dan één meter, omdat zij dwerggroei heeft.